Webshop » Azuleos

Azuleos

Wij verzorgen op maat gemaakte tegels voor uw douche of keukenwand. Wenst u een tekening (eigen of ontwerp* op maat) op uw tegels dan is dit geen probleem. De tegels zijn uiteraard geschikt voor het gebruik in vochtige ruimtes en bestand tegen UV en andere weersinvloeden. Vb. Een dolfijn over een volledige wand? Een stripfiguur? Uw favoriete foto? Of enkel inzettegels om een monotone wand te doorbreken?  Voorbeelden onderaan de pagina via links.  
Alles handgeschilderd en professioneel gebakken in Portugal zelf. Voor deze tegels hebben wij contacten met grotere bedrijven, dit om de kwaliteit van het schilderwerk te waarborgen. 

Voor de verschillende mogelijkheden gelieve contact op te nemen. En zoals voor het meeste wat de moeite waard is... moet men geduld hebben.
Onze werkwijze: Eerst en vooral duidelijke, schriftelijke afspraken over het project met u, pas hierna kunnen we beslissen welk de meest geschikte producent is. We vragen een eerste (voorlopige en vrijblijvende) prijsofferte en indien deze voldoet dan gaan we persoonlijk langs bij de producent om alles in detail te bespreken. Definitieve prijs en uiterste leveringsdatum worden vastgelegd. Na de productie kan deze dadelijk opgestuurd worden naar de werf of zorgen wij zelf bij grotere projecten voor: verpakking, transport en levering, dit na eerst ter plaatse bij de producent controle van de azuleo's te doen. Het is evident dat éénmaal overgegaan is tot bestelling en zodra productie gestart er géén wijzigingen noch annulaties kunnen aanvaard worden.

Wij bieden hiernaast ook nog een selectie aan van ambachtelijk gemaakte tegels, doch deze kunt u veelal vinden in gespecialiseerde tegelbedrijven, indien u hier echt niet uw kleur kunt vinden dan komen wij in beeld.
azuleodouche3


*ontwerp moet vrij zijn van copyrights!

Azuleo's: de klassieke Portugese tegel ontleent, 
volgens onze Portugese vrienden, zijn naam aan de oorspronkelijk gebruikte blauwe kleur . Is dit een kwestie van chauvinisme? Dat laten we in het midden. 

Hieronder staat in elk geval een andere verklaring.
Volgens Wikipedia: Azulejos zijn siertegels die in Portugal en Spanje worden gebruikt als decoratie en kunstvorm. Het zijn keramieken tegels waarop verschillende soorten figuren geschilderd zijn. Hoewel azulejos in allerlei kleuren worden beschilderd, is blauw een veelgebruikte kleur. Het oppervlak kan glad zijn of met reliëf. De tegels worden zowel op binnenmuren als op buitenmuren van huizen, kerken, paleizen en andere gebouwen aangebracht. Je kunt azulejos ook aantreffen in tuinen, parken en metrostations. Azulejos worden gebruikt om delen van een gebouw te verfraaien (zoals met geometrische patronen), maar ook om voorstellingen uit te beelden. De thema’s variëren van eenvoudige bloemen en planten tot omvangrijke afbeeldingen van onder andere historische gebeurtenissen, mythische taferelen en religieuze voorstellingen.
Het woord azulejo stamt uit het Arabisch: al zulaydj (الزليج) betekent zoiets als keramische tegel.

De moeite waard:
TheCultureTrip (Engelstalige site met spijtig genoeg enkel voorbeelden van "oudere" azuleo's)
Maalbeek metro een voorbeeld in België van azuleo's gemaakt door één van onze leveranciers.
hier een verzameling van foto's van zowel oude als moderne azuleo's.
    Loading...